hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otobüs bilet fiyatları ne kadar oldu? İstanbul | İzmir | Ankara | Antalya

    KAYNAKCNN TÜRK

    Okullar tatil oldu. Kurban bayramı yaklaşıyor. Böyle olunca da vatandaşlar memleketlerine veya tatil bölgelerine gitmenin planlarını yapıyor. Peki, fiyatlar nasıl? Mücahit Topçu ve Engin Özbek İstanbul otogarındaydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSTANBUL'DAN TRABZON 600, ADANA 450, ERZURUM 695 TL

    Okullar tatil oldu, bayram yaklaştı. Tatil planları yapanlar bir kez daha düşünür oldu. Çünkü otobüs bilet fiyatları son 2 ayda yükseldi. Ramazan Bayramı'na kıyasla fiyatlar yüzde 50'in üzerinde arttı. Ramazan Bayramı'nda İstanbul'dan İzmir'e 300 lira olan otobüs bileti 500 liraya, Antalya'ya 300 lira olan bilet 450 liraya, 450 lira olan Trabzon bileti 600 liraya, 500 lira olan Gaziantep bileti 650 liraya çıktı.

    Otobüs bilet fiyatları ne kadar oldu İstanbul | İzmir | Ankara | Antalya

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "AKARYAKITTAKİ KDV VE ÖTV İNERSE FİYATLAR DÜŞER"

    Sektör temsilcileri maliyetlerden vatandaşlar da fiyatlardan şikayetçi. Peki fiyatlardaki artışın önüne geçmek için ne yapılmalı? Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, "Fiyatların artmasının nedeni akaryakıt. Mazot 15 liraydı, 30 lira olunca fiyatlar yükseldi haliyle. Mazot ve biletteki KDV indirmesi lazım. UKOME kararı ile de servislerin otogarlara yasaklanması lazım. Yolcunun maliyetini aşağı çekersek bilet fiyatları da yüzde 30-40 iner" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow