hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Perakendeciler kira maliyetlerinden şikayetçi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dövizde hareketlilik sürerken, etkisi pek çok alanda kendisini hissettiriyor. Öyle ki hazır giyim ve perakende markaları kurdaki yükselişi fırtınaya hatta tsunamiye benzetti. Özellikle alışveriş merkezlerindeki dövize endeksli kiralardan yakınan Birleşmiş Markalar Derneği, önlem alınmazsa birçok markanın sonu gelebilir" diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haber: Sinem Yöndem / CNNTÜRK

    Dalgaların içinde mücadele eden gemilerin resimleriyle başladılar toplantıya. Mesajları netti: "Kurdaki dalga artık bizim için tsunamiye döndü" 412 hazır giyim ve perakende markasını temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği üyeleri, önlem alınmazsa birçok markanın sonu gelebilir" uyarısında bulundu.

    Birleşmiş Markalar Derneği Başkan Yardımcısı Suzan Toplusoy, "Dayanabildiğimiz kadar dayanmaya çalışıyoruz ama önümüzü göremediğimiz bir sis bulutu var" derken, Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, "Dalga boyu tsunamiye döndü" değerlendirmesinde bulundu.
    Pricewaterhousecoopers'ın BMD için hazırladığı rapora göre 2016'da mağazaların metrekare başına kira maliyeti yüzde 7,7 artarken, metrekare başına ciro artışı yüzde 4,4'te kaldı. İstihdamda da yavaşlama var. Öyle ki perakende de istihdam artışı %3'te kalırken, hazır giyimde istihdam %2 daraldı. Perakenciler önlem alınmazsa durum daha da kötüleşebilir diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dövizle fiyatlandırmadan vazgeçilmeli

    Son dönemde markaların en büyük şikayeti AVM'lerdeki dövize endeksli kiralar. BMD Başkanı Sinan Öncel, "Son 3 yılda dolar Türk Lirası karşısında %68, euro ise %67 değer kazandı, bizim karlarımız erirken dövize endeksli kiralarımız katlandı"  açıklamasında bulunurken, markaların önerisi dövizle fiyatlandırmadan vazgeçilmesi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow