hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Plastik poşetler 1 Ocak'tan itibaren ücretli olacak

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Plastik poşet kullanımının azaltılması için hazırlıklar başladı. Plastik poşetler 1 Ocak 2019 itibariyle ücretli olacak. Uygulama sayesinde çevre kirliliğin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın plastik poşet tüketimini azaltmayı amaçladığı uygulamada geri sayım başladı. 1 Ocak 2019 tarihi ile birlikte plastik poşetler artık parayla satılacak. Nedeniyse, plastik alışveriş poşetlerinin hızlı bir şekilde çöpe dönüşmesi, hafif ağırlıkları nedeniyle etrafa yayılarak çevreyi kirletmesi ve geri dönüşümünün çok az olması.

    Düzenleme aslında 1 Ocak 2018'de yürülüğe giren Ambalaj atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'nde ele alındı. AB direktifinde öngörülen geçiş süreleri de esas alınarak zorunlu uygulamanın başlatılması için ilgili sektör temsilcilerine1 yıllık geçiş süresi tanındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan uygulama için sektör temsilcileri ve iligili bakanlıklarla hazırlıklara başlandı. Yeni yılla birlikte plastik poşetler ücretli olarak satılacak.

    Tüketiciler alışveriş yaparken yanlarında getirebilecekleri tekrar kullanımlık poşet, çanta, tekerlekli alışveriş arabalarının kullanımı yönünde teşvik edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow