hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seçim sonrası ekonomi yol haritası ne?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Seçimin ardından gözler ekonominin bundan sonraki yol haritasının nasıl şekilleneceğine çevrildi. Öncelikle yeni ekonomi yönetimi belirlenecek. Ardından enflasyonla mücadele, yatırım, üretim, istihdamın desteklenip cari açığın azaltılması için yeni adımlar atılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim geride kaldı. Peki, ekonominin yol haritası bundan sonra ne olacak? Cumhurbaşkanı sonuçlarından ardından yaptığı "Güven ve istikrar, bu iki kavram çok önemli. Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracağız. Uluslarararası itibara sahip bir finans yönetimi" açıklamasıyla sinyalleri böyle verdi. Öncelikle ekonomide yol haritasını belirlemek için ekonomi yönetimi şekillenecek..

    Enflasyonla mücadele ve refah kayıplarını telafi etmek de öncelikli başlık olacak. Enflasyonun atılan adımlarla kademeli olarak düşmeye devam etmesi bekleniyor.

    Ama sadece enflasyonla mücadeleye odaklı bir yol haritası olmayacak. Hedef yatırım, üretim, istihdam, büyümeyi artırıp cari açığı azaltmak. Bu noktada Türkiye'nin yer altı zenginlikleri özellikle Karadeniz'deki gaz keşfi ve Gabar'daki petrol rezervinin cari açığı azaltmak için eldeki önemli kaynaklar olduğu vurgulanıyor. Çalışmalar sürecek mesajı veriliyor.

    Bu adımları atarken seçimin geride kalması en önemli avantajlardan görülüyor. Piyasaların sevmediği belirsizliğin sona ermesi ile bundan sonra "İş dünyası, sanayici, çiftçi başta olmak üzere tüm kesimler atacağı adımda önüne daha kolay bakacak" yorumları yapılıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow