hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: "Müjde"nin ekonomiye katkısı ne? | Video

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz buldu. Peki, bu gazın ekonomiye etkisi ne olacak, cari açığa ve enerjide bağımlılıkta Türkiye'ye faydası ne kadar olacak? Uzmanlar CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin Karadeniz'deki doğalgaz rezervini keşfi ekonomiyi nasıl etkileyecek? Bu sorunun yanıtını uzmanlar CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Prof. Dr. Sinan Alçın, "Filoya katılan yeni sismik gemiler ve sondaj gemileri ile daha nitelikli sonuçlar elde ediliyor. Yani en iyi senaryoda yaklaşık 6-6.5 yıllık Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte olduğunu görüyoruz" dedi.

    Doç. Dr. Kadir Tuna, bulunan gazın türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltacağına dikkat çekti. Tuna, bulunan kaynağın sanayideki üretim giderlerinin düşmesinde ve cari açığın azalmasında olumlu etkisi olacağı görüşünde:

    "Özellikle sanayi kesiminin maliyetlerini aşağıya çekebilme imkanımız var. Bu son derece önemli bir katkı. Özellikle sanayideki maliyetlendirme, Türkiye'nin hem yurt dışına hem de yurt içindeki daha sağlıklı noktalara çekme imkanımız var. Böylesine bir enerji potansiyelinin olması ve devamının gelecek olması bu anlamda da cari açığı da olumlu etkilemesi bekleniyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow