hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tane yumurtanın fiyatı 43 kuruştan 80 kuruşa yükseldi

    Yumurta fiyatlarında geçen seneye oran ile neredeyse yüzde 100'lük bir zam var. Vatandaş bu fiyat artışından şikayetçi. Peki, üreticiler bunu nasıl değerlendiriyor? CNN TÜRK muhabiri Dilay Dilaver ve kameraman Sercan Sever, işletme sorumlusu Davut Karayazı ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz sene bu dönemlerde bir yumurtanın fiyatı 43 kuruştu fakat 80 kuruşa kadar dayandı. Peki yumurta fiyatlarındaki bu artışın sebebi ne? işletme sorumlusu Davut Karayazı, "Personel giderlerinde artma var. Hammadde fiyatlarında artma var. Sarf malzemelerinde artma var. Bu sebepten dolayı üreticinin maliyeti de arttı. Geçen sene yem fiyatımız ortalama 80 kuruş ile 2 lira arasında iken, kilo fiyatı şu an 3 buçuk lira. Bu da yumurtanın en büyük maliyeti. Bir üreticinin, bir kümesçinin en büyük maliyeti de yem" dedi.

    Yem, bir kümesçinin en büyük gideri fakat tavuk hastalandığında 1 ay boyunca yem yiyip yumurta vermediği de olabiliyor. Artan tek şey yem ya da ham madde de değil. Davut Karayazı, "Yumurtayı koyduğumuz kartonun adı viyol, yumurta kartonu sizin tabirinizle. Fiyatı geçen seneden bu yana yüzde 200 arttı. Şu an aslında 80 kuruştan bile üretici kazanmıyor. Yumurtanın şu an ederi 1 lira" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow