hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarım Kredi ilk akıllı marketini açtı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin ilk "akıllı market"i Ankara-Eryaman'da faaliyete başladı. Bu çerçevede mağaza konseptlerine "dijital dönüşüm" ve "sıfır atık" konsepti eklendi. Buna göre akıllı markette müşteri "kasiyersiz kolay kasa" özelliğinden faydanalanacak, geri dönüşüm kutusuyla ise ürün başına 20 kuruşluk fiş alacak. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Paşa Alyurt aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, ilk akıllı marketi Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde faaliyet başladı. Mağaza konseptlerine bir yenisini daha ekleyen Tarım Kredi Marketleri, "dijital dönüşüm" ve "sıfır atık" için yol haritasını belirledi. Akıllı markette kağıt etiket yerine elektronik etiketler kullanılıyor. Böylece mağaza çalışanları müşterilere daha fazla zaman ayırıyor.

    Marketteki kasiyersiz kolay kasa sistemi özelliği sayesinde, müşteri raftaki ürünle kasadaki ürün arasında bir fiyat sürprizi yaşamıyor. Yine kampanyalı ürünlerin kolaylıkla fark edilmesi sağlanıyor. Müşteriler satın aldıkları ürünlerin ödemesini sıra beklemeden kolaylıkla yapabiliyorlar.

    Sıfır atık için belirlen yol haritası kapsamında ise ürünler kullanımının ardından geri dönüşüm kutusuna bırakılıyor. Her ürün başı 20 kuruşluk bir fiş verilirken, bu fişi müşteri tarım kredi marketinden yaptığı alışverişte kullanabiliyor.

    Müşterilerin alışverişlerini kolaylaştırmaya yönelik yenilikler arasında kayar raf sistemi de yer alıyor. Sistem sayesinde rafın arka bölümlerinde kalan ürün öne doğru geliyor. Böylece müşteriler, raf arasında ulaşmaya çalışmadan ürünlere kolaylıkla erişebiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow