hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temmuz maaş zammı ne kadar olacak? Uzman isim yanıtladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Temmuz ayına sayılı günler kala milyonlarca emeklinin ve memurun gözü enflasyon rakamlarında. Enflasyon farkı ne kadar olacak ve bunun sonucunda emekli ve memur zammı ne olur? Bu soruların yanıtı, CNN TÜRK muhabiri Buse Deviren kameraman Engin Özbek'in haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz ayına sayılı günler kaldı. Emekli ve memurun gözü ise 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamında. Merkez Bankası, haziran ayı enflasyon beklentisinin 3.75 olduğunu açıkladı. Konuyu CNN TÜRK'e değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "4 Temmuz tarihinde TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamış olacak. TÜİK'in yapmış olduğu açıklamada 5 aylık enflasyonumuz yüzde 34.69'a geldi. Merkez Bankası'nın haziran ayı enflasyon tahmini 3.75 olarak belirtildi. Topladığımızda yüzde 38.44 lük bir enflasyona ulaşmış olacağız" dedi.

    Peki, 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamları ile memur ve emekli maaşının ne kadar olması bekliyor? Özgür Kaya, "En düşük emekli memurumuz şu anda 4.269 lira alıyor. Eğer enflasyon rakamı 3.75 sabit kalır yüzde 38.44'e ulaşırsa, en düşük emeklimizin maaşı 5.910 liraya yükselmiş olacak. En düşük memurumuz, bu aynı zamanda sadece emekliler değil memurlarımızı da ilgilendiren bir durum. Dolayısıyla en düşük memurumuz şu an 6.249 lira maaş alırken, ikinci 6 alık dönemde ise maaşı 8.651 liraya yükselmiş olacak. 2000 öncesi işçi emeklimiz 3.269 alırken, gelecek olan enflasyon farkı ile 4.525 liraya yükselmiş olacak. En düşük Bağ-Kur emeklimizin maaşı ise 2.500 lira. Bu rakam da 3.461 liraya yükselmiş olacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow