hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temmuzda asgari ücret kaç TL olacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması planlanıyor. Aynı zamanda emekli, dul ve yetim aylıklarında da artış olacak. Peki zam oranları ne? Zamla birlikte maaşlar kaç TL olacak? CNN TÜRK Muhabiri Ümit Uzun ve Kameraman Halil Kahraman, detayları İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ASGARİ ÜCRET 11 BİN TL'NİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR"

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı için "Çalışmalarımız hazır" dedi. "Asgari ücret 500 dolar civarında olacak" ifadelerini kullandı. Peki, temmuz ayında yapılması planlanan zam oranı ne kadar olacak? CNN TÜRK'e konuşan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "Şuraya dikkatinizi çekiyorum, '500 doların altında olmayacak' dedi. Şu anki enflasyon verilerine ve gelecek olan zamma baktığımızda 564 dolar ile 579 dolar arasında olma tahminimiz var. TL bazına çevirdiğimiz zaman asgari ücretin 11 bin lira ile 11 bin 300 lira anlamına geliyor. Yani asgari ücretin 1 Temmuz'dan itibaren 11 bin ile 11 bin 300 lira arasında olmasını bekliyoruz" dedi.

    "EMEKLİ, DUL VE YETİM MAAŞLARI DA ARTACAK"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz ayında emekli, dul ve yetim aylıklarında da artış olacak. Özgür Kaya, "Temmuzdan itibaren en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olarak hesaplarına yatmaya başlayacak. En düşük dul aylığı da 5 bin 625 liraya yükselecek. Bir de vefat eden sigortalının çocukları varsa, şartları da uygunsa biz buna yetim aylığı diyoruz. Hak sahiplerine dosya başına yüzde 25 olarak bağlanır. En düşük yetim aylığı da bin 825 liraya yükselmiş olacak" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow