hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanlığı reklam-indirim kılavuzu yayımladı

    Ticaret Bakanlığı reklamlardaki fiyat tanıtımları ve indirimli satışlar ile ilgili kılavuz hazırladı. Kılavuza göre çocuklara yönelik ürün reklamlarında ucuz algısı yaratan "sadece", "yalnızca" ifadeleri kullanılamayacak. Otellerde yeterli oda olmasına rağmen "son 3 oda kaldı" gibi ifadeler kullanılamayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üründe yeterli stok yoksa, o ürünün belirtilen fiyattan reklamı yapılamayacak. Otellerde çok sayıda oda müsaitse "son 1 oda kaldı" ifadesi kullanılmayacak.

    Ticaret Bakanlığı, reklamlardaki fiyat tanıtımları ve indirimli satışlar ile ilgili kılavuz hazırladı. Kılavuzdan e-ticaret siteleri ve reklamcılar sorumlu tutulacak. Kılavuzda reklam ve indirim kampanyalarında uyulması gereken kurallar tek tek anlatıldı.

    BOŞ ODA VARKEN "SON 1 ODA" DENMEYECEK

    Kılavuza göre; bir mağazadaki veya kategorideki tüm ürünler için indirim olmadıkça "her şey" ifadesi kullanılamayacak. Kış sezonu indirimi yapılacaksa bu durum açıkça belirtilecek. Yeterli stok yoksa o ürünün indirimli fiyattan reklamı yapılamayacak. Otellerde yeterli boş oda olmasına rağmen "son 3 oda kaldı" ibaresi ile tanıtım yapılamayacak. Çocuklara yönelik ürünlerin reklamlarında ürünün ucuz olduğu algısı yaratacak "sadece", "yalnızca" gibi ifadeler kullanılamayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "3 AL 2 ÖDE" İFADESİ İNDİRİMLİ SATIŞ SAYILMAYACAK

    Reklamlarda verilen fiyatlar, bütün vergiler dahil edilerek yazılacak. Taksitli satışlarda taksit sayısı, tutarı ve toplam maliyet açık şekilde belirtilecek. 3 al 2 öde, 1 alana 1 bedava, 500 lira üzeri 50 lira indirim gibi ifadeler indirimli satış olarak kabul edilmeyecek.

    Kılavuza göre 100 liralık bir ürün daha önce yüzde 50 indirimle 50 liraya düşmüşse daha sonra yüzde 60 indirim ile 40 liraya satılamayacak. 50 liralık son fiyat üzerinden indirim oranı reklama konulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow