hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜRK-İŞ haziran ayı açlık-yoksulluk sınırını açıkladı

    TÜRK-İŞ haziran ayı açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre açlık sınırı 4 kişilik bir aile için 6 bin 391 liraya çıktı. Yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 lira.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRK-İŞ haziran ayı açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 6 bin 391 TL'ye çıktı.

    Gıda harcaması ile giyim, konut içerisinde kira, elektrik, su, yakıtın da olduğu masraflar, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı ise 20 bin 818 TL'ye ulaştı. Ve bekâr bir çalışanın 'yaşama maliyeti'. O da aylık 8 bin 313 TL'ye yükseldi.

    TÜRK-İŞ'in verileri temel alındığında haziran itibari ile "mutfak enflasyonu"ndaki değişimde netleşti. Buna göre Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin "gıda için" yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 6,2 oranında gerçekleşti. Son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 117,29 olarak hesaplandı. 6 aylık değişim oranı yüzde 55,96 oranında oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow