hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Difiglio: Türkiye liste başı olabilir

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Enerji politikaları konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından Prof. Carmine Difiglio CNN TÜRK muhabiri İrem Koca'nın Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımları ile ilgili sorularını yanıtladı. Türkiye’nin yenilenebilir enerji üretimi için elinden geleni yaptığını belirten Difiglio “Türkiye yenilenebilir enerjiyi üreten ve tüketen ülkeler listesinin en başlarında olabilir” ifadelerini kullandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018 Dünya Enerji Görünümü raporu, Sabancı Üniversitesi İstanbul Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi'nin (IICEC) düzenlediği tanıtım toplantısında sunuldu. Toplantının açılış konuşmasını, araştırmaları yürüten Amerikalı Prof. Carmine Difiglio yaptı.

    Daha önce ABD Enerji Bakanlığı'nda Enerji Politikaları Direktör Yardımcılığı görevini de yapan Difiglio konuşmasında, “Bence Türkiye’de iklim değişikliğine karşı alınan tedbirler çok doğru yönde ilerliyor. Bunun sebebi sadece uluslararası bağlılıklar değil aynı zamanda Türk Hükümeti de bu yöndeki çalışmaların yapılması için bastırıyor. Türk ekonomisinin cari açığının neredeyse tamamını fosil yakıtların ihracı karşılıyor ve bu cari açığın kapatılması lazım. Aynı zamanda petrol ve doğal gaz fiyatlarının artışı da Türkiye’yi olumsuz etkiliyor. Dolayısıyla yenilenebilir enerjiye yönelik adımlar anlamında Türkiye de çok iyi gidiyor.” yorumunda bulundu.

    Türkiye’de güneş kurulu gücün 5 gigawatt’ın üzerine çıkarak bir rekor kırdığını belirten Prof. Carmine Difiglio, “Türkiye güneş ve rüzgar enerjisini artırmak adına elinden gelenin fazlasını yapıyor. Şu anda Türkiye’de elektrik enerji üretiminin yüzde 30’u yenilenebilir enerji ve 2023'te bunun yüzde 50 olması bekleniyor. Rüzgar ve güneş enerjisinin kullanımının artmasıyla, Türkiye yenilenebilir enerjiyi üreten ve tüketen ülkeler listesinin en başlarında olabilir.” sözleriyle Türkiye’nin yenilenebilir enerji politikaları açısından lider ülkelerden biri olabileceğini dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow