hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Uzman Eller"de hibe tutarı arttı

    Tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç ve uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik eden "Uzman Eller" projesinde hibe destek tutarı arttı. Rakam 100 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Amaç, kırsal alanda yaşayan ve üniversitelerin tarım ile ilgili bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Uzman Eller" projesinde hibe tutarı kişi başı 100 bin liradan 250 bin liraya çıkarıldı. Amaç kırsal alanda yaşayan, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak.

    DESTEK TUTARI 100 BİN'DEN 250 BİN LİRAYA ÇIKARILDI

    Açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geldi. 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararının ardından uygulanmaya başladı "Uzman Elleri" projesi. Proje kapsamında hibe tutarı 2022'de kişi başı 100 bin lira olarak belirlenmişti. Yatırımını tamamlayan bin 23 kişiye hibe ödemesi yapıldı. Ve bu yıl uygulanacak projelerin amacına ulaşması, sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmaya katkısını artırmak için hibe tutarı 250 bin liraya çıkarıldı.

    Ayrıca Tarım ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" imzalandı. Bu protokolle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezunlar da proje kapsamına alınacak. Proje için 2023 başvuruları, güncel uygulama rehberinin yayınlanmasının ardından başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow