hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isim CNN TÜRK'te açıkladı: 2023 altının yılı olacak

    Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, "2023'te altın ve gümüşün yani değerli madenlerin senesi olabileceği ekonomistlerin genel düşüncesiydi. 2023 altının yılı olacak gibi görünüyor. Tüm değerli madenlerde çıkışlar göze çarpacak gibi görünüyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, CNN TÜRK Muhabiri Burçak Bozkuş'a piyasalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte açıklamaları: 

     

    "2023 ALTININ YILI OLACAK"

    Yeni yıla hareketli bir şekilde giriş yaptık diyebiliriz genel itibarıyla tüm piyasalarda. Dolar-TL'ye baktığımız zaman aslında 2022'nin sonlarına doğru bize ufak olsa da atağını gösterdi. 18.90'lara gelmişti fiyat. Şu anda da 18.90-20'den devam ediyor. Gram altın-TL'de aslında beklediğimiz atak geldi. Ons fiyatı 1845'e dayanmasıyla beraber gram altın-TL şu an itibariyle 1130 TL fiyatından işlem görmekte. Geçtiğimiz haftalarda aslında değerlendirmelerimizde de bunu dile getirmiştik. çıkışın devam edebileceğini, altının aslında 2023'te altın ve gümüşün yani değerli madenlerin senesi olabileceği ekonomistlerin genel düşüncesiydi. 2023 altının yılı olacak gibi gözüküyor. Yani tüm değerli madenlerde çıkışlar göze çarpacak gibi duruyor. Burada Amerikan 10 yıllıklarda beklenen düşüşün gelmemesine rağmen sadece Çin'in korona önlemlerini hafifletmesiyle ticaretinin tekrar başlamasıyla gram altın-TL'de bu çapta bir atak gözlemledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzman isim CNN TÜRKte açıkladı: 2023 altının yılı olacak

    GRAM ALTIN-TL

    Gram altın-TL'de beklenti neler? Onları birazcık dile getirelim. Gram altın şöyle. 1845 direnç seviyesi onsun. 1845'i geçmesiyle beraber ikinci direnç seviyesi önümüze çıkacak. 1870, 1870'i kırmakla beraber gram altın-TL'de öncelikle 1170 ve daha sonrasında 1300-1350 TL'ye kadar şubatın ortası, mart başlarına kadar gelebileceğini düşünmekteyiz. Yani değerli madenlerde gerçek baharın mart aylarında gelebileceğini söyleyebiliriz. Ekonomistlerin de genel düşüncesi bu yönde oluyor.

    DOLAR-TL / EURO-TL

    Dolar-TL yatay bir seyirde devam ediyor. Ufak ufak yukarı çıkıyor. Euro-TL'de tabii ki bir atak olmuştu geçtiğimiz dönemde, kasım ve aralık dönemlerinde. Euro-TL'nin birazcık daha sakin ilerleyebileceğini söyleyebiliriz. Bundaki sebep ise burada şubat ayında faiz artışının artık Avrupa bölgesinde 25 baz puan olabileceği. Buna da baktığımız zaman genel itibariyle çıkışların bu şekilde devam edeceği.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow