hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi istisnasının süresi uzatıldı

    Ekonomiye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bilançolarındaki dövizi Türk Lirasına çeviren şirketlerin vergi istisnası yıl sonuna dek sürecek. Düzenlemeye eklenen madde ile açık cezaevlerindeki salgın izinleri de 31 Temmuz 2023'e uzatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DÖVİZDEN TL'YE GEÇEN ŞİRKETE 31 ARALIK'A DEK SÜRECEK

    Vergi istisnasının süresi uzatıldı. Mevduat hesaplarına ilişkin sigortanın kapsamı genişletildi. AK Parti'nin hazırladığı ekonomiye ilişkin teklif, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemeyle şirketler bilançolarındaki dövizi Türk Lirasına çevirmeleri durumunda vergi istisnasından yıl sonuna kadar yararlanacak. Bankalarda mevduat hesaplarına sağlanan sigortanın kapsamı da genişletilecek.

    MEVDUATLARA SİGORTA KAPSAMI GENİŞLEDİ

    Kabul edilen yasaya göre, kredi kuruluşları nezdinde resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki tüm mevduat ve katılım fonları, tasarrufu mevduatı sigorta fonu tarafından sigorta edilecek. Sigortaya tabi olacak fonların kapsam ve tutarı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve kurulun olumlu görüşü alınmak suretiyle fon kurulu tarafından belirlenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TMSF'NİN İDARİ YAPISINDA DEĞİŞİKLİK

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun idari yapısında da değişiklik yapılacak. Başkan yardımcılarının sayısı 2'den 3'e çıkarılacak. İhtiyaç halinde müdürlük sayısı artırılacak, TMSF tarafından kayyum atanan şirketlerin varlıkları kısmen ya da tamamen satılabilecek.

    AÇIK CEZAEVİ İZNİ UZATILDI

    Açık cezaevlerindeki hükümlülerin salgın izinlerinin uzatılması da bankacılık kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine eklenmişti. Kabul edilen maddeye göre, açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler 31 Temmuz 2023 tarihine kadar izinli sayılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow