hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaman Törüner: Düşük faiz politikası doğru

    Türkiye Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski Başkanı Yaman Törüner, CNN TÜRK'te konuştu. Törüner, hükümetin faiz indirme politikasının doğru olduğunu belirtti ve nedenlerini anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "FAİZ YÜKSELİRSE HERKES BÜYÜK BOŞLUĞA DÜŞER"

    "Faiz düşürmek yüzde yüz doğru. Faizi yükselterek hiçbir yere varamazsınız" diyerek hükümetin faiz politikasına destek verdi. Yüksek faizin sonucunun herkes için iflas olacağını belirtti. CNN TÜRK yayınına konuk olan Türkiye Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski Başkanı Yaman Törüner, bu sözlerinin nedenine değindi. "Ben eğer faizi yüzde 90 seviyesine getirirsem, yani enflasyon seviyesinin üstünde bir faiz olması gerekir düşüncesiyle hareket edersem, kullanılan krediler bunun çok üzerinde olacak. Herkes büyük bir boşluğa düşecek. Faizle hiçbir şeyi kurtaramayacak hale geleceğiz. Hiç kimse yüzde 80'le, 90'la, 100'le kredi alıp da buradan kar edip de krediyi geri ödeyemez. Benim iflas eder dediğim şey kredilerin geri ödenememesi sistemidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaman Törüner: Düşük faiz politikası doğru

    "YÜKSEK FAİZ SİSTEMİ DÜNYADA DEĞİŞECEK"

    Törüner, diğer ülkelerin de faizi yükseltme politikasını bırakacağını ifade etti. "Amerika'da faizler yükseltildi ya borsayı çok fena vurdu. Borsa düşüyor ve faizlerin yükseltilmesinden ilk defa bütün ekonomi rahatsız. Dolayısıyla Amerika da faizleri yavaş yavaş aşağı çekmek mecburiyetinde kalacak. Amerika çekince herkes çekmek zorunda kalacak. Ortodoks politikalar faizlerin yükseltilmesi üzerine kurulu. Fakat bu sistem dünyada yavaş yavaş değişecek. Bu kapitalist sistemin getirdiği yanlış görüşlerden birisi çünkü. Böyle devam edemez" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow