hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzde 5 ek zamlı maaşlar ne zaman hesaba yatacak?

    İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam verilmesine ilişkin teklifin, bu hafta Genel Kurul'da görüşülerek yasalaşması bekleniyor. Peki, ek zam hesaplara ne zaman yatırılacak? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklediği ek yüzde 5 zam için gözler Meclis Genel Kurulu'nda. Genel Kurul'da salı günü teklifin görüşmelerine başlanacak.

    İlk olarak 6 aylık enflasyon farkına göre yüzde 37,57'lik zam alacak olan emeklilere, 5 puan daha ek zam yapılmasının ardından düzenleme Plan Bütçe Komisyonu'nda çalışma hayatı ile ilgili kanun teklifine eklenmişti. Teklifle yüzde 5 ek zamla birlikte işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin artış oranı yüzde 42,6'ya yükselecek. En düşük emekli aylığı da 10 bin lira olacak.

    Genel Kurul'da görüşülecek teklifle ayrıca işverene asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılacak. Teklife göre, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da eklenecek. Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilecek.

    Kanun teklifinin bu hafta kabul edilmesinin ardından önümüzdeki hafta farkların hesaplara yatırılması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow