hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zengin ile fakir arasındaki gelir farkı 7,5 kat

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye'nin en zenginleriyle en yoksulları arasındaki fark 7,5 kat. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nı açıkladı. Zengin ile fakir arasındaki farkın en en yüksek olduğu şehir İstanbul.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En yüksek fark İstanbul'da

    En fakiri de en zengini de İstanbul'da. Türkiye'de zengin ve yoksul arasındaki gelir farkının en yüksek olduğu şehir İstanbul. 2017'de İstanbul'un en zengin yüzde 20'lik kesimi, en yoksul yüzde 20'lik kesiminden 8,2 kat daha fazla gelir elde etti. Türkiye ortalamasına göre ise en zengin ile en fakir arasındaki fark 7,5 kat.

    En yüksek gelir de İstanbul'da

    TÜİK araştırmasına göre en yüksek ortalama gelire sahip şehir de İstanbul oldu. 2017'de Türkiye'de ortalama kullanılabilir fert geliri 21 bin 577 lira olurken, İstanbul'da 30 bin 895 TL ile ortalamanın hayli üzerinde. İstanbul'da ortalama gelir en düşük gelire sahip Mardin, Batman, Şırnak, Siirt'in 9 bin 872 TL olan ortalamasının üç katından daha fazla. İstanbul'u 26 bin 679 TL ile Ankara ve 26 bin 213 TL ile Trakya bölgesi izledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gelir farkının en düşük olduğu şehirler

    Türkiye'nin en zenginleriyle en yoksulları arasındaki farkın en düşük olduğu bölge 4,3 kat ile Erzurum, Erzincan ve Bayburt oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow