hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ucuz özel sağlık sigortasının formülü

    Tüketiciler, fiyatı bir yılda yüzde 180'e kadar artan özel sağlık sigortalarından şikayetçi. Peki, sağlık sigortasında fiyatı düşürmenin yolu var mı? CNN TÜRK Muhabiri Gaye Sude Kayışlı'nın sorularını SGK Uzmanı Murat Bal yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son birkaç yıldır hastane fiyatlarındaki yükseliş özel sağlık sigortası fiyatlarına da yansımış durumda, öyle ki çoğu kişi bu durumdan şikayetçi olduğu için özel sağlık sigortası yaptırmama kararı aldı. Peki bu durumun sebebi nedir ve özel sağlık sigortasında ücret artışı devam edecek mi? SGK Uzmanı Murat Bal, “Ekonomik ve dövizin artışından kaynaklı olarak da çok fazla bir gider oluştu. Şirketler, tabii bunu müşterilerine yansıtır hale geldiler. 2021 yılında 20 bin lira olan sigorta poliçesi bugün 40 bin TL ve bu gittikçe de artacak gibi gözüküyor hem sağlık malzemelerindeki artış hem de dövizdeki artışa bağlı olarak” şeklinde değerlendirmede bulundu.

    Ucuz özel sağlık sigortasının formülü

    “Peki özel sağlık sigortasında fiyatı düşürmenin bir yolu var mı?” sorusuna da Bal, “Kapsamlı bir sağlık sigortası değil de bir tamamlayıcı sağlık sigortası şeklinde bir uygulamaya geçebilirler. Bu tür bir uygulamaya geçtiklerinde en az yüzde 40 civarında daha az ödeme yaparlar. Büyük ve marka hastaneleri devre dışı bıraktıklarında poliçede yüzde 25-30 civarında bir indirim sağlanmış oluyor. Bundan hariç olarak da ayakta tedavi değil de yatarak tedaviyi kapsayacak sigorta yaparlar ise o zaman da belli bir seviyede indirim yapılabilir” yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow