hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi affı borcu kanunu yürürlüğe girdi

    Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı, vergi affı borç yapılandırma kanunu Resmî Gazete’de yayınlandı. Bu kanuna göre, prim borçlarının neredeyse %90'ına af geliyor. 14 milyon kişinin yararlanacağı tahmin edilen kanunun detaylarını SGK Müşaviri Emin Yılmaz bildiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Yapılandırma kanunu 7440 sayılı kanunu yasayla pazartesi hayatımıza girdi bununla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’yla il özel idaresi, belediyeler yatırım izleme ve komite başkanı bünyesinde bulunan bütün borçlara af geliyor.”

    Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı, vergi affı borç yapılandırma kanunu Resmî Gazete’de yayınlandı. Bu kanuna göre, prim borçlarının neredeyse %90'ına af geliyor.

    SGK Müşaviri Emin Yılmaz yürürlüğe giren kanunu, “KYK öğrenci borçları, Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait borçlar, vergi dairesine ait olan borçlar depremzedelerle ilgili 11 ilimize ait olan oradaki borçlarla ilgili yapılandırmalar var. Ekler mevcut belediyeye ait olan borçlar odalar ehliyet ceza puanları araç muayenelerini indirimli olarak faizlerine büyük kolaylık gelmiş oldu” sözleriyle detaylandırdı.

    Vergi affı borcu kanunu yürürlüğe girdi

    14 milyon kişinin yararlanacağı kanuna göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan bütün borçlar 48 aya kadar taksitlendirilebilecek. Yılmaz ayrıca, “Başvuru, internetten veya kurum vasıtasıyla yapılacak. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 takip eden ayın sonunda kadar da ilk taksitleri ödeme zaruriyeti var. Ödeme şekli olarak internetten veya kuruma giderek de ödeyebiliriz” ifadelerini kullandı ve ekledi: “Depremzedelerle ilgili ölüm mevcutsa veya ölümle alakalı arkada kalan eş ve çocuklar mevcut ise bunların herhangi bir yere bir iş yerine girip de çalışırsa orada 6 Şubat 2023 ile 31 Temmuz 2023 arasında bulunan dönem içerisinde vergi, SGK pirimi gelir vergisi bunlardan alınmayacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow