hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vergi dairelerinde binlerce kişilik 'ilk taksit' sırası

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma sürecinde son başvurular geçtiğimiz cuma günü sona ermişti. Bugün yeniden yapılandırdığı borcunu ya da ilk taksidini ödemek isteyen vatandaşlar büyük bir sürprizle karşılaştı. İnternet vergi dairesi ve bankaların sistemi kilitlendi, vatandaşlar vergi dairesine akın etti. Ancak orada da binlerce kişilik sıra beklemek zorunda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun süreci kapsamında, borcunu taksitlendirenler için ilk taksit, borcunu peşin ödeyecekler için ise son ödeme günü olan bugün... Ancak böylesine kritik bir günde Gelir İdaresi Başkanlığı Başkanlığı'na ait İnternet Vergi Dairesi'ne ulaşılamıyor. İnternet vergi dairesine ulaşamayanlar, bankalara koşarken bankalardan da sistem arızası cevabını alıyor.

    Yapılandırma için 8 milyon dilekçe alındı

    Yeniden yapılandırmadan yararlanmak için 8 milyon 527 bin 452 başvuru dilekçesi alındığını ifade eden Ağbal, bu başvuruların 4 milyon 382 bin 606'sının internetten, 4 milyon 144 bin 846'sının ise bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapıldığını söyledi.

    Vatandaşlar bugün borcunu ödemezse ne olacak?

    Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi borçları, SGK ve belediyelere borçlar düzenleme kapsamında yer alıyor. Bu borçlardan biri için yapılandırma yapanların ilk taksiti bugün ödemesi gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saat 17.00'dan sonra Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesine erişim sağlanmaya başladı.

    Vergi daireleri ve bankalarda yapılandırma mesaisi 

    Vergi ve prim borçları başta olmak üzere, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ödemeleri için vergi dairelerinde bu gece saat 24.00'e, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Akbank tarafından da saat 21.00'e kadar tahsilat kabul edilecek.

    Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan açıklamada, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında yapılandırılan alacaklardan vergi dairelerine ödenmesi gerekenlerin peşin ve ilk taksit ödeme süresinin bugün sona erdiği hatırlatıldı.

    Söz konusu Kanun kapsamında ödeme yapılması için Türkiye'deki tüm vergi dairelerinde bu gece saat 24.00'e, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Finansbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Akbank'da da saat 21.00'e kadar tahsilat yapılacağı bildirilen açıklamada, "Saat 21.00'e kadar tahsilat yapacak bankalarda meydana gelecek artış, internet sitemizden duyurulacaktır." ifadesine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow