hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapılandırma ödemeleri için dikkat

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Meclis'te haziran ayında kabul edilen borçların yapılandırması kanunu kapsamında 1 milyon 200 bine yakın kişi 61 milyarlık SGK borcunu yapılandırdı. Yapılandırmanın bozulmaması için ilk taksitlerin 30 Kasım'a kadar ödenmesi gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borçların yapılandırılması kanunu kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'na 61 milyar liralık borç tutarı için 1 milyon 190 bin kişinin yapılandırma başvurusu yaptığı açıklandı.

    Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yazılı açıklama yapıldı. 9 Haziran'da yürürlüğe giren kanun kapsamında başvuruların 30 Eylül'de sona erdiği hatırlatıldı.

    Kanun kapsamında Nisan 2021 ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş SGK sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, idari para cezaları, iş kazası gibi borçlar ile Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar yapılandırıldı. Borçların gecikme zammı ve cezası ile kanuni faizi silindi.

    Taksitle ödemeyi tercih edenler ikişer aylık periyodlarla 6, 9, 12 ve 18 taksit seçeneğiyle borçlarını 36 ayda ödeyebilecek.

    61 milyar liralık yapılandırılan borç için ilk taksit ödemeleri de 30 Kasım'da sona eriyor. İkinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Aralık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılandırmanın avantajlarının kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor. İlk iki taksitini süresinde ve tam olarak ödeyip, bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitini ödeyemeyen veya eksik ödeyenlerin de yapılandırması bozuluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow