hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni ekonomi paketi yolda

    KAYNAKCNN TÜRK

    AK Parti, ekonomik düzenlemeleri de içeren 20 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Düzenleme bankacılık kanununda değişiklikler öngörüyor. Teklife göre kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketler, 2022 yılının ilk çeyreğinde de kurumlar vergisinden sisteme dahil edilen tutarlar kadar muaf tutulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti, ekonomik düzenlemeleri de içeren 20 maddelik kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Düzenleme bankacılık kanununda değişiklikler öngörüyor. 20 maddelik teklife göre kur korumalı mevduat sistemine dahil olan şirketler, 2022 yılının ilk çeyreğinde de kurumlar vergisinden sisteme dahil edilen tutarlar kadar muaf tutulacak. Teklif, bu hakkın ikinci ve üçüncü çeyrekte de uzatılabilmesi için Cumhurbaşkanı’nı yetkilendirecek.

    Bir başka önemli düzenleme ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanarak belediyelere teslim edilen raylı sistemlerle ilgili oldu. Teklife göre 2019 öncesinde yapılarak teslim edilen raylı sistemlerin bakiye tutarları için belediyelerin vergi gelir paylarından kesinti yapılabilecek. Cumhurbaşkanına verilen kesinti oranı belirleme yetkisine göre sınır yüzde 5'i geçemeyecek.

    Düzenleme ile bugüne kadar sadece gerçek kişilerin banka hesaplarını kapsayan sigorta, tüzel kişilikleri de kapsayacak. Kayyım atanan bankalarla ilgili de düzenlemeye gidilecek. İflas eden bankaların hesaplarının terör örgütlerine aktarılmasını önlemek için bankaların sahip olduğu varlıkların hazineye devredilmesi de sağlanacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow