hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yılın son işlem gününde piyasalar

    KAYNAKCNN TÜRK

    Piyasalar 2022 yılının son işlem gününe nasıl başladı? Detayları CNN TÜRK muhabiri Burçak Bozkuş, Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, piyasalardaki son durum hakkında şu ifadeleri kullandı;

    “Küresel piyasalarda aslında baktığımız zaman fiyatların birazcık bu hafta içerisinde çalkalandığını görebildik. Hafta başından sizin  de belirttiğiniz gibi 1105 fiyatından işlem gören gram altın ve 18,820 fiyatından işlem gören dolar-TL serbest piyasada çalkalanma ve Rusya ile Çin tarafından gelen açıklama neticesinde gram altın-TL’de 1117 TL’de serbest piyasada fiyatını görmüştük.

    Aynı zamanda onsunda seviyesini 1830 seviyesine kadar kırıp 1834 seviyesine kadar geldiğini gözlemlemiştik. Dolar-TL’de şuan 18,885 fakat dün itibariyle 18,939’a kadar çıktığını gözlemlemiştik. Bunların akabinde neler yatıyor ve bu dönemlerde bizi neler bekliyor? Onun açıklamasını gerçekleştirelim. Şimdi dolar talebi yıl sonu olmasına müteakiben talep olması neticesinde artışa sebep oldu ve o nedenle 18,930 fiyatına kadar geldi. Dolar-TL yatay bir seviyede devam edecek gibi gözükmekte. Gram-TL’de de bakış açımız şu şekilde; 2023 itibariyle muhtemelen artık faizi yükseltmeme ve sabit tutma dönemine geçileceği için FED tarafında üçüncü, dördüncü çeyrekte düşümlere geçileceğini düşündüğümüz zaman Gram-TL’de artık bizi bekleyen rallilerin geleceğini söyleyebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gram altındaki beklentiyi şubat sonrasındaki 1300-1400 kademelere oturabileceği. Ekonomistlerin genel düşüncesi bu yönde oluyor ve onsa baktığımız zaman yine 1835 lira hacmini geçip kademeli olarak 1845’i önce direnci test edip yukarı doğru 1870’lere geçebileceği ve gram altın için adım adım yukarı çıkabileceği düşünülüyor.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow