hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zincir marketler sözlü savunma verdi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Rekabet Kurumu’nun zincir marketlere yönelik ikinci soruşturması kapsamındaki sözlü savunma aşaması ikinci gün de devam etti. Nihai kararın 15 gün içinde verilmesi bekleniyor. Peki soruşturma heyetinin görüşü neydi? Sözlü savunmalarda neler öne çıktı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İkinci zincir market soruşturmasında ikinci gün de savunmalar sürdü. Soruşturma kapsamında 5 zincir market ve bazı büyük gazlı içecek şirketlerinin de olduğu 20 teşebbüs var. İlk gün toplantıda soruşturma heyeti görüşünü açıklamıştı. Bu çerçevede söz konusu firmalara idari para cezası verilmesi gerektiği savunuldu. Ama heyet, ihlallerin ilk soruşturmadakinin devamı niteliğinde olduğu ve o soruşturma kapsamında idari para cezası uygulandığı için yasa gereği aynı fiilden dolayı tekrar ceza kesilemeyeceği ilkesi doğrultusunda idari para cezasına hükmedilmesine yer olmadığını belirtti.

    Zincir marketler sözlü savunma verdi

    İhlallere aracılık yapan 15 tedarik şirketinin 14'üne, Rekabet Kanunu’nu 4'ncü maddesini ihlal ettikleri gerekçesi ile idari para cezası uygulanması gerektiği sonucuna varıldı.

    Savunmalarda ise ''Tedarikçiler, ticari bilgileri haberimiz olmadan kullandı'', ''Alış fiyatı artınca satış fiyatı da artıyor'', ''Doğal maliyet artışından kaynaklı fiyat artışı var'' gibi iddialar dile getirildi.

    Zincir marketler sözlü savunma verdi

    Şimdi Rekabet Kurulu, savunmaları değerlendirecek, nihai kararın ise 15 gün içinde açıklanması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow