hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek neden tek haneli enflasyonu işaret etti? Konut kredisi alımı nasıl kolaylaşır?

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek milyonlarca vatandaşın beklediği konut kredisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, enflasyonun tek haneye düşmesiyle birlikte konut kredilerinin daha rahat kullandırılacağını söyledi. Ayrıntıları Ekonomist Zeki Akıllıoğlu aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tek haneli enflasyonu işaret ederek ‘Enflasyon tek haneye indiğinde konut alımı kolaylaşacak’ dedi.

    ENFLASYON İLE KONUT KREDİSİ ORANLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ NEDİR?

    Ekonomist Zeki Akıllıoğlu, “Tabi enflasyon yüksek olduğunda malum faizlerde ona yakın en azından belirlenmek durumunda kalıyor. Faizler yüksek olduğunda enflasyonu kontrol etmek için para politikası gereği kredi pahalılaşıyor. Çünkü bankaların maliyeti artıyor” ifadelerini kullandı.

    Konut kredisine erişim kadar faizler de yüksek görünüyor. Kredi çıksa bile geri ödemesi oldukça yüksek oluyor.

    BU SORUN NASIL AŞILACAK?

    Akıllıoğlu, “Enflasyon ne kadar düşerse, haliyle faizlerde o kadar geri geleceğinden o zaman ancak konut piyasasında bir canlanmadan bahsetmek mümkün olabilecek” dedi.

    KONUT KREDİSİNE ERİŞİM KOLAYLAŞTIĞINDA SATIŞLAR NE ÖLÇÜDE ARTAR?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeki Akıllıoğlu, “Faizler düşerse konut fiyatları artar mı? Bu ikilem bitmez aslında. ‘Konut fiyatları bugün 5 milyonluk bir ev alacaksınız, faizler yüzde 20’lere geri çekildiğinde ev 5 milyonda kalacak mı?’  Talebi karşılayacak arzın konutların üretilmesiyle fiyatlar dengeli şekilde devam edecektir” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow