hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Günübirlik evlerde ‘saatlik’ oyunu

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yaz sezonunun yaklaşmasıyla günübirlik evlere talep arttı. Ev ilanlarında ise büyük bir manipülasyon yapılıyor. İlanda gösterilen rakamla gerçek fiyat birbirini tutmuyor. Ev sahibi, aradaki uçurumu ise ‘saatlik ücret, fiyat güncellendi’ gibi bahanelerle açıklıyor. Konuyu Gayrimenkul Uzmanı Ufuk Tetik değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dönemde günübirlik ev kiralarında birçok düzenleme yapıldı. Devreye alınan yaptırımlar etkisini gösterdi. Buna göre günlük evlerde ilan sayısında azalma görüldü.

    Ancak bunun yanında, müşteri çekmek amacıyla sahte ilan koyan ve düşük fiyatlarla vatandaşı manipüle etmek isteyen ev sahiplerinin de sayısı oldukça fazla.

    Günübirlik evlerde ‘saatlik’ oyunu

    Gayrimenkul Uzmanı Ufuk Tetik konuyla ilgili, “Kısa dönemli kiralamalar yapan, otel alternatifi olarak kullanılan yerlerin usulsüz kullanımı ile ilgili şikayetler söz konusu. İnsanların şunu bilmesi lazım aynı bölgede geceliği 2 bin lira ya da türevleri için 300-400 lira kiralama istenen yerler varsa burayla ilgili dikkatli olması lazım” şeklinde konuştu.

    İnternette en çok kullanılan emlak platformlarındaki bazı günlük ev fiyatları dikkat çekti. Günlük ev kiralarının 300 ila 500 arasında olduğu görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günübirlik evlerde ‘saatlik’ oyunu

    İlan sahibiyle iletişime geçildiğinde ise durumun çok farklı olduğu, fiyatların saatlik olduğu anlaşıldı. Ev sahiplerinin vatandaşı bu yolla manipüle etmeye çalıştığı belirlendi.

    “Kiralama noktasında öncelikle paralarını göndermeden önce bu kişilerin yetkili kurumlardan izinli onaylı yetkilendirilmiş firmalar olup olmadığı kontrol etmesi lazım.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow