hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu hafta hava nasıl olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hava sıcaklıkları belli bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyrediyordu. Peki mart ayına girerken yurt genelinde hava nasıl olacak? Marmara'da kar görülecek mi? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şubat bitiyor, mart ayına giriliyor. Peki havalar ısınmaya başlayacak mı?

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen bu soruya, “Önümüzdeki hafta yağışlı bir hafta, Anadolu’da kar var diyelim ve sıcaklıklar 6 - 7 derece düşecek. Cumartesi gününden itibaren Marmara dahil olmak üzere Ege ve Akdeniz civarında yağmur girişi var. Bu yağış uzun süreli değil, batı bölgelerimizde bir günlük bir yağış göreceğiz” şeklinde yanıt verdi.

    Bu hafta hava nasıl olacak

    Önümüzdeki haftanın ise yağışlı geçmesi bekleniyor. “Salı günü tekrar bir yağış geliyor, bu yağış biraz daha kuvvetli olabilir batı bölgelerimizde. Doğuda ise önümüzdeki salı gününden sonra biraz soğuma var. Bu, Anadolu’da karla karışık yağmur meydana getirebilir.”

    Peki Marmara bölgesine kar yağacak mı?

    “Marmara bölgesinde kar yağışı yok, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur perşembe günü olabilir. Sadece bir gün olarak ama Anadolu’da bu sistem kar meydana getirebilecek.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow