DON VE BUZLANMAYA KARŞI UYARI! Tüm yurtta hava sıcaklıkları nasıl olacak?
Türkiye genelinde hava sıcaklıkları yükselişe geçmeye başladı. Bazı bölgelerde yağış ve sisli hava etkili olacak. Peki, hem İstanbul'da hem de yurt genelinde nasıl bir hava hakim olacak? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen aktardı.
TÜM YURTTA PAZARTESİ YAĞMUR ETKİLİ OLACAK
Dondurucu soğuk geride kaldı, kar yağışı yerini özellikle Anadolu bölgesi dışında yağmura bıraktı.
Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Türkiye karlı günleri geride bıraktı, pazartesi günü bir yağmur geliyor bütün Türkiye'ye ama Anadolu'da kar yağışı devam edebilir. Yağmur Marmara'da sabah saatlerinde hafif olmak üzere, öğleden sonra İstanbul'da yağmur kalmıyor.''
''Ege, Akdeniz, İç Anadolu bölgesinde çok kuvvetli olmasa da yağmur var. Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur yapabilir. Haftasonu yağış yok Türkiye'de. Pazartesi bir yağış geliyor, bu yağışla iç bölgelerde hafif kar yağışı görülebilir." ifadelerini kullandı.
İSTANBUL'DA VE YURTTA HAVA SICAKLIKLARI NASIL OLACAK?
Özellikle İç Anadolu'nun yüksek kesimlerinde yerde kar etkili olduğu için uzmanlar don ve buzlanmaya karşı uyardı.
Şen, "Anadolu'nun birçok yerinde kar olduğu için yerde buzlanma ve don olayı mümkün gözüküyor, özellikle İç Anadolu bölgesinde." dedi.
Orhan Şen, "İstanbul'da 13 dereceye kadar çıkıyor sıcaklık, İzmir'de 16-17 derece, Antalya 16-17 derece. Ankara'da 7-8 civarında sıcaklıklar var. Genellikle Mart ayının ilk haftasında Batı bölgelerinde de önemli bir soğuk hava yok." şeklinde anlattı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HAVA DURUMU | Şemsiyeleri hazırlayın: MGM'den kritik kuvvetli sağanak ve rüzgar uyarısı
10 Haziran Hava Durumu| Bayram Sonrası Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Sıcaklık Uyarısı!
Meteoroloji uyardı: 35 derecenin üzerine çıkacak! İşte bölge bölge hava durumu...
HAVA DURUMU | Meteoroloji'den 14 il için 'sarı' uyarı: Gök gürültülü sağanak yolda
HAVA DURUMU | Sağanak yağış geri geliyor! MGM'den İstanbul için kritik uyarı: O saatlere dikkat