hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hafta sonu daha da sıcak olacak! Hafta sonu hava kaç derece olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Şubat ayının son günleri yaklaşırken, hava bahar aylarını aratmıyor. Hava sıcaklığı günlerdir mevsim normallerinin üzerinde. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Emir Ünlü, havanın notlarını CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Orhan Şen'in değerlendirmeleri şöyle:

    HAVA SICAKLIĞI NEDEN MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE?

    Rüzgar olmasa hiç üşümeyeceğiz aslında ama rüzgar biraz üşütüyor tabii ki. Rüzgarın üşütme özelliği var. Şile'ye yaz gelmiş neredeyse hani bahar gelmiş diyelim. Yani kıştan çıkınca baharı görünce yaz zannediyoruz. Şimdi tabii bu sene hep böyle geçti buralar. Buralar dediğim İstanbul, Marmara, Ege, İç Anadolu hepsi böyle. Neden böyle geçti? Aralık, ocak, şubat bunlar kış ayları. Bize gelen meteorolojik sistemler ya Balkanlardan gelir yahut da Sibirya üzerinden gelir. Çoğunlukla oradan gelir daha doğrusu. Tabii aşağıdan da Akdeniz üzerinde de gelen olur ama çoğunlukla Sibirya ve Balkanlardan gelir. Bu sene azınlıkla oradan geldi. Çoğunlukla nereden geldi? Akdeniz üzerinden. Akdeniz üzerinden gelince de tabii ki İç Anadolu'da ayrı olmak üzere batıda kar yağışına hasret kaldık, olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hafta sonu daha da sıcak olacak Hafta sonu hava kaç derece olacak

    Hatta Akdeniz üzerinden gelen sistemler Akdeniz'i geçip Suriye ve Irak üzerinden Doğu Anadolu'yu etkilemeye başladılar. Dolayısıyla bugün bile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur var. Kar yok yani. Niye bu sistemlerin böyle yolları değişti? Hep anlatıyoruz bunları. Bu sene El Nino'lu bir yıldı. El Nino'lu yılda bazı sistemlerin yolları değişiyor. Bize gelen sistemlerin yolları da bu şekilde değişti. Dolayısıyla biz de ortalamanın üzerinde sıcaklıkla maruz kaldık. El Nino bu sene Mart sonu Nisan gibi bitiyor. El Nino ne demek? Doğu Pasifik'teki deniz yüzey sıcaklığının artması, su sıcaklığının artmasından kaynaklı orada bir yüksek basınç meydana geliyor. Ve o yüksek basınç Kuzey Yarımköy'deki bütün sistemlerin yollarını değiştiriyor. Yani inişini, çıkışını değiştiriyor. Dolayısıyla biz de , bütün dünya etkilendiği gibi. 

    Hafta sonu daha da sıcak olacak Hafta sonu hava kaç derece olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SICAKLIK HAFTA SONU 20 DERECELERE ÇIKACAK"

    Artık kar gelecek mi gelmeyecek mi sorularından uzaklaştık. Eylül-Ekim'de yaptığımız konuşmalarda bu sene çok zor demiştik İstanbul'da kar yağışının yağması. Hakikaten de öyle oldu, yağmadı hatta. Şimdi hafta sonu bugünden itibaren 4-5 derece daha ısınacak havalar. Yani hafta sonu İstanbul 20 dereceyi bulur. Mesela kuzey ilçeleri biraz daha fazla olur. Çünkü lodos geleceği için kuzey ilçelerindeki sıcaklıkları biraz daha arttıracak. Yağış yok. Bugün Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur var. Güney Doğu Anadolu'nun doğusunda da yağmur var. Onun dışında bir yağmur yok. Sabah saatlerinde İzmir civarında biraz hafif bir yağmur vardı. Ve bu yağmursuzluk diyelim önümüzdeki 4-5 günde devam edecek. Yani gördüğüm kadarıyla 1 hafta Marmara'da yağış yok. Sıcaklıklar yükseliyor. Bundan sonra yeni bir soğuk hava dalgası gelir mi? Biraz zor gözüküyor. Artık buna göre hayatımızı düzenlememiz lazım.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow