hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteoroloji'den sağanak alarmı

    KAYNAKBuse Güngör / Cnnturk.com Muhabiri

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü 30 il için sağanak alarmı verdi. Peki yurt genelinde devam eden sağanak ne zamana kadar etkili olacak? Yağışın çok olması baraj doluluk oranlarını da etkiler mi? CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için sağanak yağış alarmı verdi. Tahminlere göre yurt genelinde hafta sonuna kadar yağışlar devam edecek. Yağış bolluğu hem kuraklığı hem de baraj doluluk oralarını etkiledi. Deprem bölgesi cumartesi gününe kadar yağışlı. Uzmanlara göre, ülke genelinde yağmurlar hafta sonuna kadar devam edecek.

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    “Türkiye bu hafta yağışlı bir hava etkisi altında. Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç bütün yurtta yağış var. Balıkesir, Bilecik, Osmaniye, Afyon ve Karadeniz’in iç kesimleri Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yağış kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacak sıcaklıklar batıda düştü ve düşmeye devam edecek.

    Nisan bahar yağmurları hem barajlarımızda hem Anadolu’da tarımsal kulaklık açısından da önem kazanıyor. Örneğin bugün İstanbul’daki içme suyu barajlarındaki doluluk oranı %40’ı geçti.

    Deprem bölgesinde adada civarları Adana, Osmaniye, Adıyaman civarlarında Hatay Kilis civarlarında hem biraz kuvvetli yağış var. Bugün ve yarın bu yağış devam edecek. Cumartesi günü bölgede yağış olmayacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow