Uzman isim anlattı: Eğitime kar arası! YAĞIŞ NE KADAR ZAMAN DEVAM EDECEK?
İstanbul güne kar yağışıyla başladı ve 8 ilçede kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Kar gün boyu yağacak mı? Ne kadar etkili olacak? Yarın okullar tatil edilecek mi? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ile CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ve CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk aktardı.
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı:
Öğleden sonra saat 2-3 gibi kuvvetlenecek. Okullar bazı semtlerde tatil oldu. Çalışanlarında erken eve gitmelerinde fayda var. Akşam trafik karmaşası oluşacak. Öğleden sonraki okulların tatil olması gerekli ki servis trafiği ortadan kalksın. Akşam saatlerinde sıkıntı olacak. Kar yağışı öğleden sonra yoğunlaşacak ve İstanbul’un tümünü kapsayacak.
Gece kar yağışı devam edecek ve çarşamba günü öğlene kadar devam edecek. Okulların yarın öğlene kadar tatil olması gerekli. Şu an Başakşehir, Bahçeşehir, Arnavutköy, Beykoz, boğaz çevresi, Sarıyer’in üst kesimleri, Ataşehir, Çekmeköy gibi biraz daha yüksek kesimlerde daha yoğun. Esas kar yağışı akşamüstü, iş çıkış saati. İstanbul çevresi ile birlikte merkezde kar yağışı devam edecek.
.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HAVA DURUMU | Şemsiyeleri hazırlayın: MGM'den kritik kuvvetli sağanak ve rüzgar uyarısı
10 Haziran Hava Durumu| Bayram Sonrası Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Sıcaklık Uyarısı!
Meteoroloji uyardı: 35 derecenin üzerine çıkacak! İşte bölge bölge hava durumu...
HAVA DURUMU | Meteoroloji'den 14 il için 'sarı' uyarı: Gök gürültülü sağanak yolda
HAVA DURUMU | Sağanak yağış geri geliyor! MGM'den İstanbul için kritik uyarı: O saatlere dikkat