Aşk-ı Memnu'nun Behlül'ü Kıvanç Tatlıtuğ’un yıllarca gizli tuttuğu hastalık! Bu belirtilere dikkat! ERKEKLERİN YÜZDE 4'ÜNDE GÖRÜLÜYOR!
Beren Saat, Selçuk Yöntem ve Nebahat Çehre ile başrollerini paylaştığı 'Aşk-ı Memnu' dizisinin yanı sıra 'Gümüş', 'Kurt Seyit ve Şura', 'Kuzey Güney' gibi pek çok yapımla izleyici karşısına çıkan Kıvanç Tatlıtuğ’un yıllarca uyku apnesi sorunundan muzdarip olduğu öğrenildi. Ünlü isim sosyal medyada gündem oldu. Uyku apnesi kadınların en az yüzde 2'sinde, erkeklerin ise yüzde 4'ünde görülüyor. Kıvanç Tatlıtuğ’un da muzdarip olduğu uyku apnesinin her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olduğunu belirten uzmanlar semptomlarına ilişkin uyarıyor. İşte detaylar...

Kanal D’nin yayınlandığı döneme damga vuran dizisi ‘Aşk-ı Memnu’ başta olmak üzere 'Gümüş', 'Kurt Seyit ve Şura', 'Kuzey Güney' gibi pek çok yapımda rol alan ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un yıllarca uyku apnesi rahatsızlığı ile boğuştuğu ortaya çıktı.

Uyku sırasında solunumun durmasına yol açan ve hayati risk taşıyan bu rahatsızlık yakışıklı oyuncunun yaşam kalitesini de olumsuz yönde etkiledi.

Sabah Gazetesi'nden Duygu Aksoy’un haberine göre, 41 yaşındaki ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ uyku apnesi hastalığını yenerek sağlığına kavuştu.

Uyku apnesi her yaşta görülebilen bir hastalıktır. Yayımlanan verilere göre; kadınların en az yüzde 2'sinde görülmektedir. Erkeklerin ise yüzde 4'ünün bu rahatsızlıktan muzdarip olduğu bilinmektedir.

Uyku apnesi, çoğunlukla kişinin kaliteli uyku almasını engeller ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Obstrüktif Uyku Apnesi (OUA): En yaygın türüdür. Boğazdaki kasların gevşemesiyle hava yolunun tıkanması sonucu oluşur.
Santral Uyku Apnesi: Beyin, solunumu kontrol eden kaslara sinyal gönderemez.
Karma (Mikst) Uyku Apnesi: Her iki tipin bir arada görülmesidir.

Gece Belirtileri:
Gürültülü horlama,
Nefesin durması (partner tarafından fark edilebilir),
Ani nefes alarak uyanma,
Boğulma hissiyle uyanma,
Sık sık tuvalete kalkma,
Gece terlemeleri.

Gündüz Belirtileri:
Aşırı gündüz uykululuğu,
Sabah baş ağrısı,
Ağız kuruluğu,
Konsantrasyon güçlüğü,
Sinirlilik, depresyon,
Hafıza problemleri.