Bu cihaz tümörü sıfır hata ile yok ediyor
İstanbul'da, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni radyasyon bölümü açıldı. Burada en küçük tümörü bile kişiye özel ışınlama haritası çıkararak sıfır hatayla yok eden son teknoloji cihazlar kullanıyor. Özellikle şehir dışından gelen hastalar için tedavi süreci kısalıyor ve vücuttaki sağlıklı hücreler maksimum düzeyde korunuyor.
Onlar, radyasyon onkologları ve medikal fizik uzmanları. Işın tedavisinde son sistem cihazlarla, en küçük tümörü bile hedef alıp, sıfır hata ile tümörü yok ediyor. İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölümü yeni açıldı. Devlet hastanesinde, yaklaşık 20 milyon lira değerinde tümör ışınlayan cihazlar bulunuyor. Bu cihazlar, bir milimetre gibi en küçük tümörleri bile sıfır hata ile ışınlama kapitesine sahip. Cihaz sayesinde her gün 100 ile 120 kanser hastasına ışın tedavisi uygulayabilecek. Radyasyon onkoloji bölümünün koordinatörü Dr. Canan Özdemir, "Ekipte 5 radyasyon onkoloji uzmanı, 3 medikal fizik uzmanı ile birlikte radyoterapi teknikerleri hizmet veriyor. Ekip, tümörü tüm yapısını uyguladıkları ışın dozu ile yok ediyor." açıklamasında bulundu. Buraya gelen hastanın ilk olarak radyoterapi planlaması için bilgisayarlı tomografisi çekiliyor. Tümör işaretleniyor.
Nerelerin ışınlanması, nerelerin korunması gerektiği, hasta için en uygun ışınlama tekniğinin ne olacağı ve hangi cihaza gönderileceği medikal fizik uzmanlarınca değerlendiriliyor. Her hastanın anatomisi farklı. Bu nedenle kişiye özel çalışma yapılıyor. Bu planlamanın yapılması iki günü geçmiyor. Tedavi radyasyon onkologları tarafından değerlendiriliyor. Ve hastaya en faydalı ışınlama yöntemi seçiliyor. Hasta ışınlama için cihaza alındığında, süreç bilgisayarların başında takip ediliyor. Medikal Fizik Uzmanı Evren Üzümlü, "Hastalar, tedavi sürecinin kısalmasından ve burada gördükleri ilgiden hayli memnun." dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2.5 AYDA 12 KİLO VERDİ! O Ses Türkiye jürisi Beyazıt Öztürk'ün zayıflama sırrı! Meğer bunları yapmış!
Havalar ısındı kene kabusu başladı! Uzmanından KKKA virüsü bulaştıran kenelere karşı uyarı
Spora başlamadan önce kalbinize baktırın
Alerji mi, Grip mi? Belirtileri Karıştırılıyor... Farkı Nasıl Anlarsınız
Bebeklerde geç yürüme hastalık habercisi mi? Araştırmalar ne diyor?