Diş eti çekilmesinin sebepleri nelerdir?
Diş Hekimi Dr. Şahin Durmuş, diş eti çekilmesini nedenleri ve önlenmesi için neler yapılabileceği hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
Sağlıklı diş eti; dokusunun sıkı olduğu, renginin pembe olduğu ve kanamasız olan diş etidir. Eğer sabah uyandığınız zaman diş etlerinizde kanama varsa veya fırçalarken diş etleriniz kanıyorsa bu bir problem olduğunun göstergesidir. Dişlerimizi fırçalamadığımız zaman ilk 48 saat içerisinde dişlerimizde ince bir tabaka oluşuyor, 72 saate kadar yine fırçalamadığımızda bu ince tabaka yavaşça plağa dönüşüyor, plak tartara dönüşüyor, tartar ise diş taşına dönüşüyor. Diş taşı, diş etinin üzerine oturduğu zaman, diş eti sürekli baskı altında kaldığı için ve diş etine batan yabancı bir cisim olduğu için diş eti ilk etapta kanamaya başlar ve kızarıklık ile şişmeye başlar. Tam bu süreçte bir diş hekimine başvurup iyi bir temizlik ve iyi bir diş eti bakımı yaptırılırsa her şey yoluna girecektir. Ancak diş taşı devam ederse, diş eti kendini korumak için aşağı ya da yukarı doğru çekilme yapmaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İnme geçirdi; 15 dakikalık müdahaleyle kurtuldu
Bahar geldi, toplanmaya başladı! Erzurum'da vatandaşlara zehirli mantar uyarısı: Ölümcül olabilir
Demans gençleri de tehdit ediyor! Hastalık riskini azaltmak için 5 öneri
Bu hastalığı olanlar sabah saatlerinde camı açmasın! Burun tıkanıklığı, hapşırık, kaşıntı, öksürük... Meğer tetikliyormuş
Dondurma esnafına hijyen uyarısı! 'Suda bekletilen kaşık çapraz bulaşmaya neden olabilir'