Hastaları buluşturan uygulama: MateHand
Aynı hastalığı taşıyanların birbiriyle tanıştığı, yaşadıklarını paylaştığı ve doktorlara sorular sorduğu bir sağlık platformu. Amaç ise aynı hastalıkla mücadele edenleri bir araya getirmek ve tecrübeleri paylaşmak. CNN TÜRK muhabiri Gökçe Tümer, detayları MateHand Kurucu Ortağı Hilal Özen'e sordu.
AYNI HASTALIĞA SAHİP KİŞİLER BU PLATFORMDA BULUŞUYOR
Acılar paylaştıkça azalır sloganıyla yola çıktılar. Aynı hastalığı taşıyanları ve uzmanları bir araya getirmek için MateHand'i kurdular. Bu uygulama genişletilmiş haliyle Türkiye'de bir ilk. Projenin kurucuları Ömer ve Hilal Özen çifti. Kullanması ise oldukça kolay. Kullanıcı matehand.com'a giriyor ya da uygulamayı telefonuna indiriyor. Ardından platforma üye olunuyor ve istenilen hastalık yazılıp araştırılıyor. Kullanıcı hem kendi hastalığı hakkında paylaşım yapabiliyor, hem de aynı hastalıktan mustarip diğer kişilerle tanışabiliyor. Ayrıca hastalığına dair merak ettiklerini uzmanlara sorabiliyor.
HASTALAR MERAK ETTİKLERİNİ HEKİMLERE DANIŞABİLİYOR
CNN TÜRK'e konuşan MateHand Kurucu Ortağı Hilal Özen, "Projemiz sağlıkla alakalı bir sosyal medya platformu. İsmi MateHand yani dost eli. Düşenin halinden düşen anlar mottosuyla çıktık, o yüzden bu ismi uygun gördük. Hedefimiz sadece ülkemiz değil. Tüm dünyada bilinen, kullanılan bir sosyal medya platformu olması için böyle bir isim olmasını tercih ettik. Benzer hastalığa sahip insanlar bir araya geldikleri zaman bir moral, motivasyon, fikir paylaşıyorlar. Ben bunu yaşadım. Psikolojik manada birbirlerine destek olabiliyorlar. Aynı şekilde bir çok hastalık odası var. Aynı zamanda alanında uzman doktorlar, diyetisyenler, psikologlar da burada. Onlara da sorularını yöneltebiliyorlar. Daha fazla insan gelsin, birbirine destek olsunlar. Ne kadar aynı dertten insan burada olursa, birbirlerine fikir alışverişinde bulunabilir ve destek olabilirler. Amacımız bu. Çok daha fazla insana ulaşabiliriz" dedi.
Ücretsiz olan bu uygulamayı hasta ya da değil isteyen herkes kullanabiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İleri yaşlarda sağlıklı kalmanın en etkili yollarından biri: Torunlarla oynamak!
İdeal kilonun yüzde 20 fazlası tansiyon riskini 8 kat artırıyor
5 adımda güvenli diyet! Aman dikkat: Yapay zeka destekli diyetler sağlığınızdan edebilir!
Bu besinler hipertansiyona birebir! Hipertansiyon belirtileri ve tetiklediği hastalıklara dikkat! Hipertansiyondan korunma yolları
Ölümcül meydan okuma: 'A4 kağıdıyla zayıflık yarışı'na uzmanlardan tepki! "Yeme bozukluğu, yetersiz hissetme, depresyona yol açabilir"