Lenfödem ve lipödem hakkında merak edilenler
Lipödemde yumuşak bir ödem, lenfödemde ise deri kalınlaşması görüldüğünü belirten Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur, lenfödem ve lipödem hakkında bilgilerini aktardı.
Op. Dr. Sinem Yiğit Uğur, şunları söyledi:
Bacak şişliği ile başvuran hastalarımızın çoğunda lipödem ve lenfödem tablolarını da görmekteyiz. Lipödem, yağ metabolizma bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Hastalarımızın birçoğu kadın hastalardır. Özellikle kalça ve bacak bölümünde yağ birikmektedir. Lipödemde yumuşak bir ödem görülmektedir, kalınlaşma ve sertlik yoktur. Lenfödem ise lenf metabolizma bozukluklarında, lenf akışını engelleyen durumlarda oluşabilmektedir. Deri kalınlaşmıştır, el ve ayaklarda da ödem de eşlik etmektedir. Lenfosintigrafi yaparak lenfödem tanısı konulmaktadır. Lipödem daha çok kilo ve yağ metabolizma bozukluklarıyla beraber ortaya çıkan bir durumdur. Lenfödemde ise lenf akımını engelleyen bir tıkanıklık ve bozukluk nedeniyle oluşması önemlidir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KORELİ KADINLARIN GÜZELLİK SIRRI! Antioksidanlar, B1, B2, E vitaminleri ve minerallerle dolu! '15 dakikada hazırlanıyor!'
ENERJİ VEREN 3 BESİN! İbn-i Sina asırlar önce önerdi! 'Hafızayı güçlendiriyor, fiziksel dayanıklılığı artırıyor'
Uzmanlar uyardı: Her ot şifa anlamına gelmiyor
Hızlı yaşlanmanın en büyük sebebi! Ağzınıza giren her lokmaya dikkat...
Grip deyip geçmeyin! Kalbinize ne yaptığına inanamayacaksınız!