Sıvı kaybı hastalığa davetiye çıkarıyor
Yazın aşırı sıcaklara bağlı olarak gelişen sıvı kaybı, yeteri kadar sıvı alınmazsa pek çok sağlık problemine davetiye çıkarıyor. Uzmanlar, günde 2 buçuk litre su için çağrısı yapıyor. Maden suyunun öneminin de altı çiziliyor.
Yaz mevsimi boyunca sıcak hava ve nem artışına bağlı gelişen sıvı kaybı, insan sağlığı için risk oluşturuyor. Terleme yoluyla sıcaklık dengesini kurması gereken vücudun, aşırı sıcaklar ve yüksek nemli ortamlarda bu dengeyi sağlayamaması sonucu şeker, kalp-damar, tansiyon, kronik solunum sistemleri hastaları sağlık sorunları yaşıyor.
Basit tedbirlerle sıcaklık kaynaklı hastalıklardan korunmanın mümkün olduğunu söyleyen Kızılay Kağıthane Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, "Günün en sıcak saatlerinde mecbur kalınmadıkça doğrudan güneşin altına çıkılmamalı. Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler kullanılmalı. Susamayı beklemeden düzenli olarak su tüketilmeli. Yetişkin bir insanın günde 2,5-3 litre yani 10-15 su bardağı su içmesi ve terle beraber kaybettiği minerallerin yerini doldurmak için ayran veya maden suyu tüketmesi gerekmektedir" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yemeği böyle yemek karın bölgesinde yağlanmanın önüne geçiyor!
Araştırma: Alzheimer bulguları genç yaşlarda ortaya çıkabilir
‘Merdiven altı uygulamalar ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor’
Prof. Dr. Tevfik Özlü: ‘Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla’
Makyaj yaparken göz sağlığınızdan olmayın