hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fas'ın galibiyeti Brüksel'i karıştırdı

    Katar'daki 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas'ın Belçika'yı 2-0 yenmesinin ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de sokaklar karıştı. Fas taraftarı olduğu iddia edilen kişiler sokakları ateşe verdi. Araçları ters çevirdi, mağazalara zarar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçı kazandılar, şiddete başvurdular. Brüksel sokaklarını savaş alanına çevirdiler.

    Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupası tüm heyecanıyla sürüyor. Pazar günü F Grubu'nda Belçika ile Fas karşı karşıya geldi. Müsabakayı Fas ekibi, 2-0’lık skorla kazandı.

    Maçın ardından Belçika sokakları karıştı. Fas taraftarları sokağa indi. Tarihi Grand Place Meydanı'nı savaş alanına çevirdiler. Taraftarlar bankları söktü, scooterları ateşe verdi. Olaylarda çok sayıda araç ve mağaza hasar gördü. Taraftarlar ters çevirdikleri araçların üzerine çıktı. Polise havai fişekli saldırı düzenlendi. Yüzüne havai fişek isabet eden bir gazeteci ise yaralandı.

    Belçika polisi ise taraftarlara TOMA ile müdahale etti. Caddeye barikat kurarak olayların turistik merkeze sıçramasını önledi. Brüksel Belediye Başkanı Phillipe Close ise "Polise olay çıkaranları yakalama emri verdim'' açıklaması yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow