hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yapay zeka Dünya Kupası şampiyonunu bilemedi

    Dünya kupasının kazananı belli oldu. Kupa Arjantin'e gitti. Maçlar sürerken heyecanda doruktaydı. Dünyanın her yerinde kazananın kim olacağı merak ediliyor ve tahmin ediliyordu. İşte o tahminlerden birini de yapay zeka yaptı. Peki, yapay zekanın tahmini tuttu mu? CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak ve Engin Özbek'in haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kıran kırana mücadeleler yaşandı. Dünya Kupası heyecanı dünyanın her yerinde hissedildi. Futbolseverler keyfine doyum olmaz anlar yaşadı. Ve Dünya Kupası'nın kazananı belli oldu. Kupa Arjantin'in oldu.

    100 BİNDEN FARKLI SENARYODA SONUÇ "BREZİLYA" ÇIKTI

    Finalde 90 dakika boyunca kıran kırana mücadele edildi. Penaltılarda Arjantin, Fransa milli takımını mağlup etti ve adını tarihe yazdırdı. Dünya kupası devam ederken tahminlerde arka arkaya geldi. İşte o tahminlerden biri de yapay zeka yaptı. Oxford Üniversitesi matematik bölümünden Joshua Hill, yaptığı yapay zeka ile 100 binden fazla maçı analiz etti. Analiz sonuçlarına göre Brezilya'ya yüzde 25 oran veridi. Arjantin'e ise bu oran yüzde 15 olarak verildi ama yapay zeka kazananı bilemedi.

    YAPAY ZEKA NEDEN YANILDI?

    Peki 100 binden fazla maçı analiz eden yapay zeka, Dünya Kupası şampiyonunu tahmin ederken neyi atladı? CNN TÜRK Spor Direktörü Cem Yılmaz, "Yapay zeka duyguları hesaba katmadı. Arjantin'de Messi ve arkadaşlarının bu kadar motive olacaklarını hesaba katmadı. Yada Katar'da Arjantin'in bütün maçlarını seyirli oynamasını hesaba katmadı" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow