hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya formasında "Nazi" tartışması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Bu yaz düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahibi Almanya'da milli takım formasında "Nazi krizi" yaşanıyor. Üretici firmanın forma numarası tasarımı, Nazi sembolüne benzerliğiyle dikkat çekti. Özellikle 44 numarasının Nazilerin "SS" biriminin logosuna benzemesi tartışma yarattı. Alman milli takımı numara tasarımın değiştirileceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Almanya'da milli takım formasında "Nazi krizi" yaşanıyor.

    Formayı üreten dünyaca ünlü marka, futbolseverlerin Alman milli formasını 44 rakamıyla kişiselleştirmesini yasakladığını açıkladı.

    Almanya formasında Nazi tartışması

    Yasağın nedeni ise formanın İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi SS birlikleri tarafından kullanılan sembole benzerliği.

    Yasaklanan formaya ilişkin endişesini ilk olarak tarihçi Michael König dile getirdi, söz konusu tasarımın 'çok tartışmalı' olduğunu vurguladı.

    Almanya formasında Nazi tartışması

    Üretici firmadan da konuya ilişkin bir açıklama geldi. Forma tasarımının Nazi sembolleriyle olan benzerliğinin 'kasıtlı olmadığı" ifade edildi. Şirket açıklamasında, "Biz şirket olarak her şekliyle yabancı düşmanlığı, Yahudi düşmanlığı, şiddet ve nefrete karşı çıkmaya bağlıyız." ifadelerini kullandı.

    Tartışma yaşatan ülkenin milli formalarındaki "4" rakamı, Alman futbol otoriteleri tarafından yeniden tasarlanacak. O zamana kadar ise Alman takımının formalarını kişiselleştirme seçeneği üretici markanın web sitesinden kaldırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow