Cevad Prekazi: O golü tekrar tekrar denedim, atamadım

{ title }

SONRAKİ VİDEO

KAYNAKCnnturk.com

Eski Galatasaraylı futbolcu Cevad Prekazi ve Hürriyet gazetesi spor yazarı İlker Yasin, CNN TÜRK'te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Prekazi, Sırbistan'da en çok bilinen ve sevilen kulübün Galatasaray olduğunu söyledi.

İlker Yasin de Galatasaray'ın Avrupa'da görünürlüğü daha fazla olduğu için dışarıda daha çok bilindiğini belirtti.

Efsane gol

Prekazi'nin Monaco'ya 1989 yılında attığı golü anlatan isim olan İlker Yasin, o gün maçın oynandığı Almanya'da müthiş bir atmosfer olduğunu ve her yerin Türk bayraklarıyla donandığını hatırlattı.

O günü anlatan Prekazi ise "Ben o golü daha sonra tekrar atmak istedim, birçok kez denedim ama olmadı. Tabii ki golde şansın rolü vardı ama kendine güvenmek de önemli" diye konuştu.

Cevad Prekazi: O golü tekrar tekrar denedim, atamadım

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Prekazi'nin Yugoslavya özlemi

Cevad Prekazi ülkesinden bahsederken halen Yugoslavya diye söz etmesini açıklarken "Biz süper bir ülkeydik maalesef olaylardan sonra dağıldı. Yugoslavya marşını dinlerken tüylerim diken diken olurdu. Rahat bir ülkemiz vardı. Hem içeriden hem dışarıdan bu ülke dağıldı" diye konuştu.

Prekazi Yugoslavya döneminde sporla ilgili her şeyin bedava olduğunu bugün ise para ödemeleri gerektiğini söyledi.

Yabancı sayısı

Cevad Prekazi kendi oynadığı dönemde Türkiye'de yabancı futbolcu sınır sayısının 2 olduğunu hatırlatırken günümüzde çok fazla yabancının oynadığını söyledi.

İlker Yasin ise geldiğimiz noktada futbolun bir endüstri haline geldiğini söyleyerek "Artık 3 tane 4 tane yabancıyla oynayarak dışarıyla rekabet edemezsiniz. Altyapı kurmadığımız sürece sıkıntımız devam edecek. Bütün altyapıyı Almanya'da gelişen çocuklarla sağlamak haksızlık olur" diye konuştu.

Galatasaray'da başarının Alman disiplini ile geldiğini belirten İlker Yasin "Vizyon, organizasyon, disiplin gibi kelimelerin Türkçesi yok. Ancak vefa gibi kelimelerin de yabancı dilde karşılığı yok" dedi.

Prekazi, Türkiye'de günümüzdeki hakemlerin daha iyi olduğunu söylerken İlker Yasin de günümüzde hem kuralları hem de futbolu daha iyi bilen hakemlerin yetiştiğini söyledi. 

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Cevad Prekazi ayrıca "Vurdu Gol Oldu" adlı kitabının hikayesini anlattı.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow