Türkiye'nin ilk plastik geri dönüşüm robotu için çalışıyorlar

{ title }

SONRAKİ VİDEO

KAYNAKCNN TÜRK

Erasmus'la Portekiz'e giden bir grup öğrenci, Türkiye'ye dönünce önemli bir proje başlattı. Onlar Maltepe Fen Lisesi'nin Makers Kulübü öğrencileri. Şimdi, Türkiye'nin ilk plastik geri dönüşüm robotunu yapmak için çalışıyorlar. Makers üyeleri Ezgi Ergüney, Duygu Gönen, Yiğit Öncel ve Maltepe Fen Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Aslı Çakmak, CNN TÜRK'e proje detaylarını anlattı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Onlar henüz lise öğrencileri. Ama tüm insanlığın geleceği için çalışıyorlar.

İstanbul Maltepe Fen Lisesi'nin bir kulübü olan Maltepe Makers öğrencileri, Erasmus projesiyle Portekiz'e gitti. Orada ürettikleri bir robot ilham oldu, Türkiye'ye döner dönmez işe koyuldular.

Türkiye'nin ilk plastik geri dönüşüm robotunu yapmak için kolları sıvadılar. Portekiz'de edindikleri deneyimle hemen çalışmaya başladılar.

Öğrenciler projeyi ocak ayına kadar tamamlayıp yarışmaya girmeyi hedefliyor. Ancak çalışmalar için bütçeye ihtiyaçları var.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow