1.5 yıldır tutuklu bulunan Reza Zarrab tahliye mi edildi?
ABD'de tutuklu yargılanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab'ın tahliye edildiği iddia edildi. FBI'ın internet sitesindeki resmi kayıtlara göre Zarrab'ın cezaevinden tahliye edildiği görüldü. Ancak New York Güney Bölgesi Başsavcılığı yetkilileri, olayın teknik bir yanlışlıktan kaynakladığını ve Zarrab'ın halen hapiste olduğunu belirtti.
ABD'de tutuklu bulunan ve yargılaması devam eden İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın 'serbest bırakıldığı' dedikodusu kısa sürede gündeme oturdu. Ancak New York Güney Bölgesi Başsavcılığı yetkilileri, olayın teknik bir yanlışlıktan kaynakladığını ve Zarrab'ın halen hapiste olduğunu belirtti.
ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamaları ile 19 Mart 2016'da tatil için gittiği Miami'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve hakkında 50 milyon dolar, 75 yıl da hapis cezası istenen İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın 'serbest bırakıldığı' dedikodusu gündeme oturdu. DHA'nın ulaştığı New York Güney Bölgesi Başsavcılığı yetkilileri, Zarrab'ın halen hapiste olduğunu, Pazartesi günü de Türkiye saati ile 19.00'da yargıç karşısına çıkarılacağını söyledi. Başsavcılık yetkilileri, Zarrab'ın serbest bırakıldığı söylentilerine yol açan Federal Hapishaneler Bürosu'na ait sitede 'serbest bırakıldı' olarak görünmesinin teknik bir yanlışlıktan kaynaklandığını belirtti.
Reza Zarrab ABD'de böyle tutuklanmıştı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 3 ilde turuncu, 7 ilde sarı kodlu alarm!
Erdoğan'dan Arnavutluk'ta önemli mesajlar! Diplomasi trafiği
Batman'da ele geçirildi, yakılarak imha edildi! Tam 2 ton...
İSTANBUL BARAJLARI DOLULUK ORANLARI 16 MAYIS: İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Terör örgütünün fesih kararı! Yeni sürecin detayları: PKK, Kandil’i terk edecek! Abdulkadir Selvi yazdı...