1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Ankara’da 4 farklı noktada kutlandı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının önemli adreslerinden biri Ankara oldu. Dört noktada kutlama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da işçilerle bir araya geldi. İşte Ankara'dan 1 Mayıs manzaraları…
İşçi ve emekçinin bayramı 1 Mayıs’ta sendikalar farklı illerde kutlama yaptı. Kutlamaların merkezini başkent olarak belirleyenlerin başında ise MEMUR-SEN Konfederasyonu vardı. MEMUR-SEN Genel Merkezi’nde yapılan genel kurul toplantısında alınan kararla emekçiler Bahçelievler’deki Anıt Park’ta bir araya geldi. Ardından Genel Başkan Ali Yalçın alandan talepleri basın açıklamasıyla dile getirdi.
Yalçın, “Önümüzde 8. dönem toplu sözleşme süreci var. Bütün bu meseleler, masada çözülebilir meseleler. Ama mevcut toplu sözleşme düzeni buna müsaade etmiyor, toplu pazarlık süresi sorunları çözmeye yetmiyor. Toplu sözleşme Meclis kapanmadan yasada değişiklik yapılmalı, Ağustos’ta adil bir toplu sözleşme masası kurulmalıdır” sözlerini kullandı.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'ye bağlı bir grup da AKM önünden Tandoğan Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Kutlama Tandoğan Meydanı’nda yapıldı. Türkiye KAMU-SEN de 1 Mayıs’ı Ankara'da kutlayan konfederasyonlar arasında yer aldı.
TÜRK-İŞ kutlamaların merkezi olarak İstanbul'u seçti, ancak Ankara'da da TÜRK-İŞ'e bağlı bir grup Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde kutladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün ilk dakikalarında işleri başında bulunan emekçilerle buluştu. Bakan Işıkhan, temizlik görevlilerinden benzin istasyonu çalışanlarına kadar birçok emekçinin günün kutladı ve "O günden bugüne bayram havasında, şenlik havasında kutlanmakta. Bizim için 1 Mayıs demek emek demek, alın teri demek, sosyal adalet demek, insan yakışır iş demek" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
KABİNE TOPLANTISI BUGÜN VAR MI, NE ZAMAN? Temmuz Maaş Zammı, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri ve İran-İsrail Gerilimi İçin Gözler Kabine Toplantısında
Kağıthane'de tam 'gaz' facia: 4 araca çarptı, 2 kişi yaraladı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!