hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 yaşındaki Filistinli Rami Doğu Kudüs'te vuruldu

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in çocukları hedef alan şiddeti bitmiyor. Doğu Kudüs'teki bir mülteci kampında, evinin önünde arkadaşlarıyla oynayan 12 yaşındaki Filistinli Rami, İsrail sınır polisi tarafından vuruldu. 'Havai fişek' attığı gerekçesiyle vurulan 12 yaşındaki Filistinli çocuk hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    5 aydır Gazze Şeridi'ne saldıran İsrail güçlerinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te de şiddeti bitmiyor.16 bin kişinin yaşadığı Şuafat Mülteci Kampı’nın çevresindeki İsrail sınır polisi, 12 yaşındaki Filistinli Rami'nin ölmesine neden oldu. Olay anını gösteren videoda, elindeki havai fişeği kendinden uzak, gökyüzüne doğru tutan Rami'nin fişeği henüz patlamadan, sınır polisinin ona ateş ettiği gözüküyor. İsrail tarafından terörist ilan edilen 12 yaşındaki Rami, olay yerinde hayatını kaybetti.

    İsrail polisi, Rami'yi vuran polis hakkında soruşturma başlattı. Karakola çağrılan polisi ise İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir bu sözlerle savundu.

    Ben-Griv, "Bu mücadeleci askere zarar vermelerine izin vermeyeceğim. Elbette polis soruşturma departmanının yürüttüğü soruşturmaya müdahale etmek gibi bir niyetim yok. Ancak ben, Milli Güvenlik Bakanlığı'nın yetkilisi olarak, tüm yoldaşlarıyla birlikte, tüm kahraman yoldaşlarıyla birlikte örnek bir iş ortaya koyan bu mücadeleci askere destek vereceğim." dedi.

    12 yaşındaki Filistinli Rami Doğu Kudüste vuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİLLİ BAKAN AYRICA İSRAİL POLİSİNE DE TEPKİ GÖSTERDİ

    Ben-Griv, "Asker geliyor ve tam olarak ondan beklediğimiz şeyi yapıyor ve onu polis soruşturma departmanına davet edip sorguya çekmeleri tam anlamıyla en büyük skandal. İsrail polisi Rami’nin cesedini henüz ailesine teslim etmedi.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow