1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1982 Yerine 2023 Anayasası" Sempozyumu’na katılacak. Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde yarın düzenlenecek sempozyumda, yeni anayasaya dair temel yaklaşımlar tartışılacak. 2 oturumda tamamlanacak sempozyumda akademisyenler de hazır bulunacak.
İletişim Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, 2023 Anayasası Sempozyumu düzenleyecek. Sempozyumda yeni anayasanın sahip olması gereken temel yaklaşımlar tartışılacak.
1982 Yerine 2023 Anayasası Sempozyumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Sempozyum için seçilen yer de oldukça dikkat çekici. Program, sıkıyönetim döneminde birçok ismin idam edildiği Ankara Ulucanlar Cezaevi’nde düzenlenecek.
Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuşacak. Programa Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarından ve akademi camiasından isimler de katılacak. Sempozyum, “Yeni Anayasa İhtiyacı ve Temel Yaklaşımlar” ile “Yeni Anayasada Hak ve Özgürlükler Yaklaşımı ile Erklerin Düzenlenme Esasları ve İlişkileri” adıyla 2 oturumda tamamlanacak.
İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “sempozyumda, hazırlanacak yeni anayasanın çağın demokratik gereklerine yaraşır bir şekilde temel hak ve hürriyetleri güvence altına alması yönündeki temel yaklaşımlar ele alınacak” ifadeleri yer aldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı
Terör örgütü PKK'nın 47 yıllık kanlı tarihi
Terörsüz Türkiye sürecinde kritik viraj! Terör örgütü PKK silah bırakıyor