2 bin yıllık ağaç yanmaktan kurtuldu

{ title }

SONRAKİ VİDEO

KAYNAKCNN TÜRK

Muğla'daki orman yangınında sayısız ağaç ve orman canlısı yok oldu. Yüreklerimizin yandığı o afette bir de mucize yaşandı. Alevlerin yuttuğu bayır köyünde 2 bin yıllık tarihi çınar ağacı yangından kurtuldu. O ağacın hikayesini CNN TÜRK ekibinden Sinan Kunter ve kameraman Yasin Kamaloğlu, Bayır Köyü Muhtarı Aslan Eraslan'dan dinledi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Binler, belki de on binlerce ağacın küle döndüğü yangında bir mucize yaşandı. Bayır köyünün simgesi 2 bin yıllık tarihi çınar o alevlerin arasından kurtuldu.

Muğla Marmaris'te günlerce süren yangın Bayır köyünü de vurmuş, alevlerin tehdit ettiği köy boşaltılmıştı. Evlerin hasar gördüğü, tarlaların tutuştuğu köyde herkes 2 bin yıllık çınar ağacının yanacağından endişelenmişti. Havadan ve karadan başarılı müdahalenin sayesinde köyün sembolü çınar kurtuldu. Bölge halkı şimdi günler süren o yangının yaralarını, tarihi ağacın gölgesinde sarmaya çalışıyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow