2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu'nda neler var?
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, hızla gelişen teknoloji, küresel çatışmalar ve toplumsal ihtiyaçların değişimi gibi nedenlerin, dünyada eğitim anlayışını yeniden şekillendirdiğini söyledi. Özvar, 2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu’nda öne çıkan başlıkları da sıraladı.
“Hızla gelişen teknoloji, iklim ve çevre sorunları, küresel çatışmalar, toplumsal ihtiyaçların değişimi ve ekonomik krizler ile bunlara bağlı olarak yeni becerilere veya yeteneklere yönelik artan beklentiler bütün dünyada eğitim anlayışını yeniden şekillendirmektedir.”
2030'a Doğru Yükseköğretim Vizyonu’nda bazı başlıklar öne çıktı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, üniversiteye erişimde ücret politikalarının belirlenmesinin önemine dikkati çekti. “Ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde paralı okumak zorunda kalan gençlerin yükseköğretim erişebilecek seviyelerde üniversitelerimizin öğrenim ücretleri politikalarını belirlemeleri gerektiği artık aşikar bir durumdur.”
"2030'a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar"ın ilkinde konuştu Özvar. Yeni eğitim teknolojilerine ayrı bir parantez açtı.
“Çevrimiçi eğitim platformlarının yükselişi, yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş öğrenme, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları kısa zaman içinde ana gündemlerimiz haline gelivermiştir.”
Özvar, genç nüfus oranında yaşanan azalma ve gelecekte üniversiteye erişim talebinde yaşanabilecek düşüşlerin de sürdürülebilirlik sorunlarına yol açabileceğini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi