2200 yıllık antik kent

2200 yıllık antik kent

Son Güncelleme
{ title }

SONRAKİ VİDEO

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bulunan ve milattan önce 200 yılında kurulduğu tahmin edilen Attouda Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması için yüzey araştırma izni verildi. Çalışmalar Kültür ve Turizm Bakanlığı, Pamukkale Üniversitesi ve Sarayköy Belediyesi işbirliğinde yürütülecek.

Reklam
Reklam

2 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması için ilk adım atıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Attouda Antik Kenti'nde yüzey araştırma izni verdi.

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bulunan toprak altındaki Attouda antik kenti için Pamukkale Üniversitesi ve Sarayköy Belediyesi iş birliğiyle yüzey araştırması yapılacak. Çalışmalara Pamukkale Üniversitesi'nden 27 kişilik ekip katılacak.

Milattan önce 200 yılında kurulduğu tahmin edilen Attouda Antik Kenti'nin, ilçedeki turizm potansiyelini de artırması bekleniyor.

Sıradaki
Haber